De Behandeling

img

1. Kennismaking

We bespreken de wensen en mogelijkheden voor de beste verzorging.

2. Wassen & Drogen

We gebruiken een grote variëteit aan shampoos voor alle verschillende type vachten en rassen.

3. Styling

De vacht wordt ontdaan van klitten en vervolgens gestyled om uw dier er verzorgd uit te laten zien.

4. Evaluatie

Tot slot bespreken we altijd de behandeling met u door om bijzonderheden te melden voor een goed resultaat en zodat iedereen tevreden is.

1. Kennismaking

Bij de kennismaking schrijf ik uw hond in met alle bijzonderheden en gezondheidsaspecten, allergieën enz. Hoe meer u over uw hond kunt vertellen hoe beter ik hem/haar kan behandelen tijdens het trimmen.

Daarna bespreken we de mogelijkheden en wensen van u en uw huisdier en in wat voor model u graag uw hond getrimd wilt hebben. Ook word de hond even op tafel gezet om de conditie van de vacht met u te bespreken. Ik ga u vertellen hoe ik de behandelingen ga doen en wanneer uw hond weer kan worden opgehaald. Mocht er tijdens de behandeling iets zijn dan zal ik contact met u opnemen. Daarvoor is het belangrijk dat ik ten alle tijden de juiste telefoongegevens van u doorkrijg.

2. Wassen & drogen

De hond gaat in bad. Hierbij wordt eerst de voorwas gedaan wat de huid en vacht goed reinigt.

Daarna wordt er een verzorgende shampoo en conditioner gebruikt die bij de hond past. Dit zijn altijd shampoo’s die geschikt zijn voor de conditie van de vacht en huid van de hond.

Dan drogen we de hond met een handdoek en wordt de hond even met rust gelaten zodat hij in de badjas nog even kan aandrogen. Wanneer de hond weer tot rust is gekomen wordt hij verder gedroogd onder een föhn. Dat is een waterblazer die de vacht snel droogt en alle loszittende haren verwijderd.

3. Styling

De hond wordt geheel gekamd en alle klitten worden verwijderd (voor klitten reken we een meerprijs). Zijn er veel klitten? Dan wordt in overleg met de eigenaar de hond kort geschoren, omdat het heel pijnlijk is voor de hond om deze erge klitten te verwijderen. Het voorwerk bestaat uit grof knippen, scheren en/of plukken. Voetzooltjes  worden vrij van haar geknipt. Ook worden de nagels geknipt. Oren worden gecheckt (de haren in de oren worden niet geplukt). De vacht rond de genitaliën en anus worden hygiënisch kort gehouden.

De hond wordt vervolgens in het gewenste model gemodelleerd naar de wens van de klant.

4. Evaluatie

Wanneer u de hond weer ophaalt, bespreek ik altijd met u wat mijn ervaring is geweest en of er bijzonderheden zijn. Ook wordt het eindresultaat met u besproken en of er verder nog wensen zijn. Ook zou ik het fijn vinden dat u het aangeeft wanneer u niet helemaal tevreden bent over het eindresultaat of dat u misschien nog tips of bijzonderheden heeft. Dit altijd binnen een termijn van 1 week zodat we van beide kanten een goed resultaat waarborgen en de behandeling naar tevredenheid kunnen afsluiten.

Tot slot zal ik u vragen of u de trimbehandeling wilt doorboeken. Dit om teleurstellingen  te voorkomen bij een volgeboekte agenda.

Maak tijdig een nieuwe afspraak voor het trimmen van uw hond. Het is voor uw hond erg vervelend wanneer hij/zij klitten krijgt. De behandeling zal ook langer duren en daardoor duurder worden.